Ikgadējais reģionālās konferences pasākums Lubānā bija plaši apmeklēts un lieliski organizēts. Milzīgs paldies par ieguldīto darbu ģeogrāfijas skolotājai Ilvai Markovai.

19. un 20. augustā mēs, ģeogrāfijas entuziasti, plašā lokā tikāmies Lubānas vidusskolā, lai ar patiesu prieku iepazītu tās apkārtni.

Klātesošos uzrunāja arī Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs un vietnieks ģeogrāfs Zigfrīds Gora. Paldies pašvaldībai par atbalstu.

   Tematiskās lekcijas prezentācijas:
LU ĢZZF vadošā pētniece Laimdota Kalniņa
LU ĢZZF profesore Zaiga Krišjāne
Profesors Māris Laiviņš

Paldies Ilzei Krauklei  par stāstījumu un ekskursiju par Lubānu, viesojāmies izstāžu zālē un evaņģēliski luteriskajā baznīcā, iepazinām kokaudzētavas “Podiņi” darba dinamiku, izkustējāmies ar aborieti Māri Aborieti, iepazinām ar uzņēmējdarbību Lubānā ar vīndari Oskaru Žvagiņu.

Par nākamās dienas lielisko ekskursiju no Lubāna ezera līdz Baltinavai  īpašs paldies jāsaka Ivaram Strautniekam, Laimdotai Kalniņai un Ivaram Matisovam, un Ilvai Markovai. Tā bija patiesi interesanta un izzinoša!

Lubānā mums bija tik laba pieredze, ka arī nākamo pasākumu vēlamies organizēt turpat, taču Latvijā ir tik daudz izziņas vērtas vietas, ka meklēsim nākamo sen neizzināto vietu. Iespējams tas būs Austrumlatvijā!

 

Uz tikšanos nākošgad,
Latvijas Ģeogrāfijas biedrības valde

Dalīties