Mēs, ģeogrāfi, mēdzam cilvēkus klasificēt divās grupās: ģeogrāfi un ģeodraugi, jo ģeogrāfija ir mūsu visu ikdienas zinātne - katru dienu mēs izmantojam savas ģeogrāfijas zināšanas gan ejot uz skolu vai darbu, plānojot savas pastaigas, domājot par nākotni vai cik sāls piebērt zupā, un kā taupīt resursus (pārtikas atkritumos vidēji viena mājsaimniecība Latvijā "zaudē" 500 Eur gadā).

Ģeogrāfijas zināšanas paplašina mūsu redzes loku un ļauj ieraudzīt "lielo pasaules bildi" un mūsu vietu tajā. Ģeogrāfija ir kā skatuve, kur notiek un satiekas ķīmiskie, bioloģiskie, fizikālie procesi un mēs visi esam spēlētāji.

Mūsu fakultātes Ģeogrāfijas nodaļas docente un vadošā pētniece Dr.ģeogr. Gunta Kalvāne vienkāršā un draudzīgā valodā bērniem, jauniešiem un jebkuram ģeodraugam spēj izskaidrot sarežģīto zinātni un dabas procesus!

Pārraidē "Tava klase" (video) notika izglītojoša saruna par ģeogrāfa profesiju, Ģeogrāfu mafiju un kādas bagātības ir mūsu telefonos, un kāpēc tik svarīgi nodot vairs neizmantotos telefonus otrreizējai pārstrādei! Idejas sākums meklējams vairākus gadus senā Latvijas Mazpulki - Latvian 4H projektā "60 elementi tavā kabatā", bet temats par telefonu sastāvu liek aizdomāties gan lieliem, gan maziem.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas izglītojošais TV projekts "Tava klase" tika radīts 2020. gada pavasarī, lai atbalstītu skolēnu attālināto mācīšanos valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā. Šajā laikā mācības klātienē visās izglītības iestādēs Latvijā tika pārtrauktas, un skolām bija jānodrošina mācības attālināti.

     

Dalīties