26. martā notiks Latvijas Universitātes 82. starptautiskās konferences sekcija “Vide un cilvēks: jaunākie pētījumi par neolīta periodu Austrumbaltijā”, kas veltīta vienam no interesantākajiem periodiem aizvēsturē – neolītam un tajā notiekošajiem procesiem, īpašu uzmanību pievēršot vides faktoru un cilvēka mijiedarbībai.

Vides apstākļi un tajā pieejamie resursi būtiski ietekmējuši un joprojām ietekmē cilvēku ikdienu. Senajiem cilvēkiem resursu pieejamība nodrošinājusi specifiskas iztikas stratēģijas, apmešanos konkrētās teritorijās kā arī ietekmējusi tehnoloģisko attīstību. Sekcijas mērķis ir izzināt jaunākās pētījumu tendences un veicināt diskusijas par vides un resursu lomu neolīta cilvēku dzīvē.

Sekcijā piedalīsies arī mūsu fakultātes pārstāves Dr. geogr. Laimdota Kalniņa un Mg. geol. Aija Ceriņa, kā arī studentes Bc. geogr. Elīna Reire un Bc. hist. Anna Batraga. Konferencē tiks prezentēti pētījumi par Lubāna mitrājā esošo Aboras I neolīta apmetni un tā apkārtni.

Norises vieta un laiks: Kalpaka bulvāris 4, 108. telpa plkst. 10.00 – 15.00.

→ Informācija par konferences sekciju un programma


Sekcija tiek organizēta LZP projekta "Lauksaimniecības aizsākumi un apkārtējā vide Lubāna ezera mitrāja Aboras neolīta apmetnē" (lzp-2022/1-0300) ietvaros.

Dalīties