Šī gada 15. martā LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte organizē semināru "Augsnes degradācijas risku samazināšanas iespējas un lēmumpieņemšanas atbalsta rīki augsnes organisko vielu, ūdens aiztures un barības vielu izmantošanas efektivitātei lauksaimniecības zemju augšņu ilgtspējīgai apsaimniekošanai".

Semināra mērķis ir veicināt informācijas apzināšanu saistībā ar augsnes degradācijas risku samazināšanas iespējām un lēmumpieņemšanas atbalsta rīku jeb instrumentu izstrādi, ieviešanu un apspriešanu starp ieinteresētajām pusēm Latvijā (politikas veidotāji, zinātnieki, lauksaimnieki, uzņēmumi, organizācijas u.c.) saistībā ar to pielietošanu un nepieciešamajiem pasākumiem lauksaimniecības zemju ilgtspējīgai augsnes apsaimniekošanai.

Pašlaik Eiropas Savienībā, tai skaitā „EJP SOIL“ ietvaros, tiek meklēti politiski, ekonomiski un tehnoloģiski risinājumi lauksaimniecības zemju augšņu ilgtspējīgas apsaimniekošanas nodrošināšanai un augsnes degradācijas risku samazināšanai. Tādēļ tiek noskaidrots valstu ieinteresēto pušu viedoklis par augsnes degradācijas risku novēršanas pasākumu ierobežojumiem/barjerām un lēmumpieņemšanas atbalsta rīku pielietošanas iespējām.

Seminārs tiek organizēts Eiropas starptautiskās kopīgās izpētes HORIZON programmas “Eiropas mēroga ietvara izveide ilgtspējīgai lauksaimniecības augsnes apsaimniekošanai klimata pārmaiņu kontekstā – EJP SOIL” ietvaros, kurā Latviju pārstāv Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. Šīs programmas vispārējais mērķis ir lauksaimniecībā izmantojamās zemēs nodrošināt ilgtspējīgu augsnes apsaimniekošanu, kas sekmētu klimata pārmaiņu ierobežošanu un sabiedrības nodrošināšanu ar pārtiku ilgtermiņā.

Seminārs notiks 15. martā LU Dabas mājas 701. telpā plkst. 10.00.

Plašāka informācija par EJP SOIL

 

Dalīties