Iespaidīgākais studiju festivāls "L-Universs" skolēniem, viņu vecākiem, skolotājiem! Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā Jelgavas ielā 3 divu dienu garumā ikvienam interesentam būs iespēja izzināt studiju iespējas un iejusties studentu lomā, piedaloties dažādās studiju aktivitātēs.

Dabaszinātņu interesenti ar LU piedāvājumu un iespējām varēs iepazīties ēkas 6. un 7. stāvā. Ķīmija, bioloģija, fizika, matemātika, optometrija, datorika un mūsu, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, jomas - ģeogrāfija, ģeoloģija, vides zinātne, ģeoinformātika, kultūrvides mantojums – visas šīs aizraujošās zinātnes vienuviet!

”L-Universs” būs visaptverošs, spožs un daudzveidīgs – gluži kā Visums virs mūsu galvām, kam nav ne gala, ne robežu. Mēs, ģeogrāfi, Ģeogrāfu mafija, būsim ēkas augšstāvā - 7. stāvā "Dabaszinātņu zonā II".

Ģeogrāfu (Ģeogrāfijas, Ģeoloģijas, Vides zinātnes, Ģeoinformātikas, Kultūrvides mantojuma izpētes un aizsardzības) bakalaura studiju programmu piedāvājumu un Ģeogrāfu mafijas aktivitātes meklē un atradīsi tuvāk debesīm un Visumam - Ģeogrāfu mafijas plašajā un gaišajā 7heaven laukumā un 725. auditorijā 7. stāvā!

 

Laiks                Aktivitātes nosaukums un apraksts
23.02., 24.02.            #ĢeogrāfuMafija
Erudītais ģeogrāfs. Pārbaudi savas zināšanas un garšas kārpiņas par un ar "ģeogrāfu" studiju vietas saistītām tēmām!
Iepazīsti studenta dzīvi LU "ģeogrāfos"Nāc atpūsties pie Ģeorallija jeb laivu brauciena nometnes ugunskura un iepazīties ar īstiem studentiem!
7. stāvs, vestibils
 
23.02., 24.02.

Ģeogrāfija=LU
Uzzini! Ko studē ģeogrāfs? Kādas ir populārākās ģeogrāfijas absolventu darba vietas?
Tavi uzdevumi: piedalīties Kvizā, kas palīdzēs saprast, kas Tevi sagaida, studējot bakalaura studiju programmā "Ģeogrāfija"; izpētīt kartes; uzvarēt ģeogrāfiskā konkursā; uzzināt kāds varētu izskatīties mans noslēguma darbs; apzināt profesijas un darba vietas, kurā strādā ģeogrāfi; iepazīties ar esošajiem studentiem, absolventiem un pasniedzējiem.
Mūsu mērķis: iepazīstināt ar studiju iespējām, kā arī mums pašiem, ģeogrāfiem, iepazīt mūsu topošos studentus.
7. stāvs, 725. telpa

23.02., 24.02.

Ģeoinformātika=LU
Ģeo+Māksla+Zinātne+Tehnoloģijas!
Apskati ģeotehnoloģijas: stereoskopi, droni, ģeodēziskie rīki.
Uzzini vairāk: telpisko datu nozīmība, ieguve un apstrāde.
Uzzini vēl vairāk: ko mācās jaunie ģeoinformātiķi un kur ir un būs ģeoinformātiķu darba vietas!
7. stāvs, 725. telpa

23.02., 24.02.

Ģeoloģija=LU
Atrodi metāla rūdu ar savu telefonu! Izmanto telefonā iebūvēto magnetometru, lai atrastu noslēptus derīgos izrakteņus.
Ierocies viena kilometra dziļumā! Apskatīsim, kādi ieži atrodas mums tieši zem kājām, un atklāsim, cik patiesībā sena ir Latvijas teritorija!
Izraisi zemestrīci! Uzzini, vai spēj izraisīt zemestrīci, un vai mēs varam uztvert zemestrīces no planētas otras puses?
Mamuti, trilobīti un citi organismi! Paturi rokās īstu mamuta kaulu un vēro senus mikroorganismus mikroskopā.
Pamats ēkas pamatiem – grunts! Uzzini, kādēļ ģeologi ir nepieciešami ēku būvniecības procesā, un kā grunts ietekmē ēku būvniecības plānošanu.
7. stāvs, vestibils

23.02., plkst.
10.00–15.00
Ģeoloģija=LU
"Laimīgās stundas" ar Baldones meteorītu un Latvijas minerālu kristāliem.
Iespēja apskatīt Baldones meteorīta fragmentu un sarunā uzzināt no tā Zemes saimnieka Dmitrija par meteorītu izcelsmi, sastāvu, kolekcionēšanu, kā arī par Latvijas iežiem un minerālu kristāliem. Pajautā – vai Latvijas zemē ir sastopami dimanti un zelts?
7. stāvs, vestibils
23.02., 24.02. VidesZinātne=LU
Kahoot! spēle. Mazā vides un augsnes laboratorija.
7. stāvs, vestibils
23.02., 24.02.,
plkst. 10.00-16.00
VidesZinātne=LU
Ilgtspējīgs un efektīvs resursu pielietojums un to atkārtota izmantošana.

Uzzini, cik daudzveidīgas var būt vides zinātnieku pētījuma tēmas un kāpēc ir vērts piedalīties projektos!
7. stāvs, vestibils
23.02., 24.02. Kultūrvide=LU
Mākslas darbi uz molbertiem.
Apskati kultūrvides mantojuma studiju laikā tapušo mākslas darbu izstādi!
7. stāvs, vestibils
     

⇒ Festivāla programma

 

"L-Universs" apmeklējums un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas. 

“L-Universs” ir LU alternatīva ierastajai izstādei “Skola”, kas katru gadu notiek Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Kā lielākā Latvijas augstskola ar plašāko studiju programmu piedāvājumu, LU vēlas sniegt topošajiem studentiem un viņu atbalstītājiem iespējami pilnīgu informāciju un iesaistes iespējas.

Festivālā “L-Universs” apmeklētājiem būs iespēja iepazīt studiju iespējas LU un iemēģināt roku savā nākotnes profesijā dažādos laboratorijas darbos, situāciju izspēlēs un testos. Universitātes pārstāvji - studenti, mācībspēki un izcilas personības - saistošās sarunās un diskusijās iepazīstinās ar augstskolas vairāk nekā 150 daudzveidīgajām un kvalitatīvajām studiju programmām.

Apmeklētāji, kuriem studiju virziena izvēle, iespējams, vēl ir liels nezināmais, varēs tikties ar karjeras konsultantu, kas palīdzēs saskatīt savas stiprās puses un izvēlēties pareizo ceļu turpmākai attīstībai. LU Studentu padome iepazīstinās ar aizraujošo studentu sabiedrisko dzīvi, no “pirmajām rokām” jeb pašiem dalībniekiem varēs uzzināt par ārpusstudiju aktivitātēm, kurās var iesaistīties studenti - amatiermāksla, sports, tematiskie klubi u.c.

Abas festivāla norises dienas apmeklētāji aicināti doties īpašās ekskursijās, iepazīstot LU Akadēmisko centru - vienu no modernākajiem studiju un pētniecības centriem visā Ziemeļeiropā, iesaistīties sociālo mediju aktivitātēs, izmēģināt virtuālo realitāti un baudīt Latvijas mūziķu koncertus.

Citus foto no iepriekšējā gada festivāla skaties LU fotoarhīvā

Dalīties