Valsts pētījumu programmas projekts “DemoMig” un Rīgas plānošanas reģions aicina uz “Reģionālo ideju darbnīcu: Pierīgas demogrāfiskais portrets”, kas 2019. gada 10. decembrī notiks Ādažos gastrobārā “Klaips”. Reģionālās ideju darbnīcas ieguvumi balstās uz pētnieku, reģiona iedzīvotāju, pašvaldību pārstāvju un uzņēmēju diskusiju un vajadzību apzināšanu.

Darbnīca tiek rīkota pētījuma “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” ietvaros. Pētījumu, izmantojot inovatīvu starpdisciplināru pieeju, īsteno atzīti demogrāfijas, ģeogrāfijas, socioloģijas, izglītības, ekonomikas, tūrisma un migrācijas jomas eksperti, kas pārstāv Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Projekta vadītāja prof. Zaiga Krišjāne.

Ar ideju darbnīcas palīdzību tiks skaidrots:
– reģiona problēmas un izaicinājumi, ar ko saskaras iedzīvotāji;
– iedzīvotāju koncentrēšanās un pārvietošanās reģionā;
– kultūra un izglītība kā priekšnosacījums reģiona attīstībai;
– ierosmju meklēšana migrācijas un demogrāfijas izaicinājumu mazināšanai.

Pasākuma programma:
9:00 Reģistrācija un rīta kafija
09:30 Atklāšana
09:40 Ilgtspējīga un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem (projekta vadītāja prof. Zaiga Krišjāne)
10:00 Demogrāfijas un migrācijas izaicinājumi Pierīgas reģionā (projekta vadošie pētnieki: asoc.prof. Māris Bērziņs, prof. Juris Krūmiņš)
11:00 Ideju darbnīca par reģiona ilgtspējīgu attīstību
   Izmantojot Pasaules kafejnīcas metodi apzināsim dalībnieku viedokļus par izaicinājumiem reģiona attīstībai, ko rada demogrāfiskie procesi un migrācija, sabiedrības novecošanās, kā arī cilvēkkapitāla piesaisti un noturēšanu reģionos, par kultūras nozīmi reģionu revitalizācijai, izglītību un inovācijām.
12:30 Noslēgums un kopīgas pusdienas

Pieteikšanās darbnīcai līdz 2019. gada 3. decembrim. Dalība pasākumā ir bezmaksas. Aicinām reģistrēties laicīgi, vietu skaits ierobežots!

Pieteikšanās: ej.uz/PierigaDemoMig

Dalīties