Apmācību laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar ekosistēmu pakalpojumu konceptu, tā pielietojumu dažādās politikas jomās un zemes izmantošanas plānošanā, kā arī iespējām šo pieeju integrēt Latvijas telpiskās plānošanas sistēmā. Tiks demonstrēti ekosistēmu pakalpojumu kartēšanas piemēri no Latvijas un citām valstīm saistībā ar zālāju, mežu, piekrastes, kā arī pilsētvides ekosistēmām. Praktisko nodarbību laikā dalībniekiem būs iespēja apgūt Viva Grass rīka darbības principus un izmantošanas iespējas. Praktiskās nodarbības būs organizētas divās paralēlā grupās – dalībniekiem ar un bez ĢIS iemaņām.

Viva Grass integrētais plānošanas rīks ir ĢIS (ģeotelpiskās informācijas sistēmās)  bāzēta un tiešsaistē pieejama platforma, kas sniedz iespējas:

Ø  apzināt agro-ekosistēmu un īpaši zālāju sniegtos ekosistēmu pakalpojumus un to izplatību,

Ø  izmantot šo informāciju, lai plānotu zemes izmantošanu un ilgtspējīgu zālāju apsaimniekošanu.

Apmācības ir veidotas kā vienas dienas programma (no plkst. 10.00-16.00), ietverot teorētisko daļu un praktiskās nodarbības. Pirmais apmācību cikls tiks organizēts šādos datumos:

  • 6. novembrī plkst. 10:00 - Rīgā, Latvijas Universitātē (LU), Dabas mājā, Torņakalnā, Jelgavas iela 1, 405. auditorijā;
  • 12. novembrī plkst. 10:00 – Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības Universitātē, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (Svētes iela 18), 105. telpā;
  • 13. novembrī plkst. 10:00 – Kuldīgā (norises vieta tiks precizēta);
  • 26. novembrī plkst. 10:00 – Valmierā, Vidzemes augstskolā, (Tērbatas iela 10), 123. auditorijā;
  • 27. novembrī plkst. 10:00 – Rēzeknē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, Inženieru fakultātē (Atbrīvošanas aleja 115, K-4), 111. telpā.

Pēc apmācībām interesentiem būs iespēja ar LIFE Viva Grass projekta ekspertu atbalstu izmantot rīku un iegūtās zināšanas sev interesējošas plānošanas situācijas risināšanai, kā arī prezentēt rezultātus apmācību kursu noslēguma pasākumā Rīgā (datums vēl tiks precizēts).

Apmācības organizē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte sadarbībā ar Baltijas Vides Forumu. Par dalību kursos apmācību dalībnieki saņems LU sertifikātu.

Detalizēta programma par kursiem šeit.

Kursiem Jelgavā, Kuldīgā, un Valmiera vēl ir iespējams pieteikties līdz 2018. gada 7. novembrim, aizpildot informāciju saitē.

Tomēr vietu skaits ir ierobežots, tādēļ par iespēju piedalīties kursos Jūsu izvēlētajā datumā tiksiet informēts pēc pieteikuma iesniegšanas.

Jautājumu gadījumā, lūdzu sazināties ar:
Raimondu Kasparinski (par kursu programmu) – m.tālr. 26479040
Daci Striguni (par pieteikšanās iespējām) - tālr. 6735 7560

Dalīties