Daugavas loki. Foto: Indra Baltmane

2023. gada 12. janvārī, ceturtdienā, plkst. 15.00 attālināti Zoom platformā notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļas (ĶBMZN) sēde. Apskatāmā tēma - Daugavas loki ceļā uz UNESCO Pasaules mantojuma sarakstu.

Darba kārtībā:
Ievadvārdi – LZA akad. Dr.chem. Pēteris Trapencieris;
Augšdaugavas / Daugavas loki ceļā uz UNESCO Pasaules nomināciju. Dr.biol. Elmīra Boikova, LU Bioloģijas institūta vad. pētniece, Jūras ekoloģijas laboratorijas vadītāja;
Jautājumi un diskusijas par tēmu.

Saite attālinātai sēdei Zoom platformā
Meeting ID: 878 3013 6837
Passcode: 874237

 

ĶBMZN priekšsēdētājs – Pēteris Trapencieris
Zinātniskā sekretāre – Daina Daija,

Vairāk informācijas:

e-pastā: chem@lza.lv vai zvanot: tālr. 6722072 .

   

Latvijas Zinātņu akadēmijas Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļa apvieno bioloģijas, ķīmijas un medicīnas specialitātes zinātniekus: izvērtē un apkopo jaunākos atklājumus dabas zinātnēs Latvijā un apspriež aktuālākos jautājumus šajās nozarēs. Tās darba galvenās formas ir sēdes, konferences un diskusijas. Nodaļas sēdēs noklausās zinātniskus referātus un pārskatus par zinātniskiem pētījumiem un pasākumiem, kas veikti ar LZA atbalstu vai ir aktuāli Latvijas zinātnes, izglītības, kultūras un tautsaimniecības attīstībai, apspriež un risina  starpdisciplināras zinātniskas problēmas, izstrādā priekšlikumus Latvijas valsts nozīmes u.c. programmām un apspriež to izpildes gaitu; kā arī apkopo informāciju par Nodaļas zinātnieku ikgadējo devumu un sasniegumiem;  sagatavo ieteikumus LZA darbībai.

Nodaļa sekmē saskaņotu ķīmijas, bioloģijas un medicīnas nozaru attīstību, radniecīgo zinātņu nozaru pārstāvju savstarpējos kontaktus, dabas, tehnisko, humanitāro un vides zinātņu nozaru savstarpēju bagātināšanos.

Nodaļai ir cieša sadarbība ar Latvijas Universitātēm, zinātniskajiem institūtiem ķīmijas, bioloģijas, vides un medicīnas zinātņu jomā.

Dalīties