Mūsu fakultātes pècdoktorantūras vadošie pētnieki Andis Kalvāns un Gunta Kalvāne ir iesaistījušies jaunā perioda COST akcijās, kuras ilgs līdz 2025. gadam. COST akciju primārais mērķis ir veidot Eiropas mēroga sadarbības tīklu, kā arī jaunas zināšanas.

Andis Kalvāns ir iesaistījies akcijā CA19120 “WATer isotopes in the critical zone: from groundwater recharge toplant transpiration” (WATSON), kuras mērķis, izmantojot izotopu metodes, risināt trīs nozīmīgas zinātniskas problēmas saistībā ar ūdens kustību kritiskajā zonā: pazemes ūdeņu barošanās; veģetācijas ūdens uzņemšana un transpirācija; kā arī ūdens uzturēšanās un tranzīta ilgums.  

Savukārt, COST akcijas CA20108 FAIR Network of micrometeorological measurements, kurā darbojas Gunta Kalvāne, mērķis ir veidot Eiropas līmeņa mikrometeoroloģisko novērojumu datu bāzi, kā arī izstrādāt vienotas vadlīnijas mikroklimatiskā līmeņa datu ieguvei. Mikroklimatiskie dati ir neatņemama sastāvdaļa klimata pētījumiem Eiropā, jo īpaši adaptācijas mehānismu izstrādnē lauksaimniecības jomā, jo akcijas ietvaros plānots digitizēt arī agrometeoroloģiskos datus.  

 

Dalīties