Pārtikas nodrošinājums ir viens no būtiskākajiem cilvēces izaicinājumiem 21. gadsimtā. Ne velti bada novēršana ir viens no ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Katrā no pārtikas ražošanas cikla posmiem - transportēšana, uzglabāšana u.c. – tiek patērēti resursi vai radīts piesārņojums, tādēļ ir nepieciešams domāt par pārtikas nozares ilgtspēju.

Marta nodarbībā iepazīsimies ar pasaules pārtikas nodrošinājuma izaicinājumiem, situāciju dažādos pasaules reģionos. Ieskatīsimies nozīmīgākajās ar pārtikas nozari saistītajās vides problēmās. Nodarbības dalībniekiem būs iespēja domāt par vides problēmu risinājumiem.

Šomēnes atjaunojam mūsu tradīciju – iespēju tikties ar zinātniekiem un sabiedriski aktīviem cilvēkiem, kuri meklē risinājumus pārtikas aprites procesā esošajiem vides izaicinājumiem. Uzzināsim, kā izveidot viedu pārtikas iepakojumu un, kā pārtikas augu audzēšanu pilsētvidē.

Tiekamies 27. martā, sestdienā, plkst. 11.00 attālināti ZOOM platformā.

Materiālus un saiti uz nodarbību saņems esošie VA dalībnieki, kā arī tie, kuri būs aizpildījuši pieteikuma anketu līdz 27. martam.
Pieteikumu anketu aizpildi tiešsaistē vai sūti pieteikuma anketu e-pastā: vides.akademija@lu.lv

Ja rodas citi jautājumi, zvani: mob. tālr. 26185632
      Uz tikšanos tiešsaistē, vides entuziasti!
     Imants Kukuļs, Vides akadēmijas vadītājs

 

„Vides akadēmija” ir jauno vides zinātnieku skola - olimpiāde, kuru organizē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. „Vides akadēmijā" var piedalīties visi Latvijas vidusskolu 10.-12. klašu skolēni, kuri padziļināti interesējas par vides zinātni, vides aizsardzības jautājumiem ilgtspējīgas attīstības kontekstā. Nodarbības notiek no oktobra līdz maijam, sestdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00. Latvijas Universitātes Dabas mājā* (* lai nodrošinātu drošu mācību procesu, Covid-19 vīrusa infekcijas izplatības ierobežošanas laikā, nodarbības tiek organizētas attālināti - Zoom platformas tiešsaistē). Nodarbības ir bez maksas.    vairāk par Vides akadēmiju

Dalīties