2021. gada 19. martā norisinājās ikgadējais Latvijas Mērnieku biedrības (LMB) seminārs un konkurss studentiem (varēja pieteikties bakalaura un maģistra darbu nominācijās). Klausītāju skaits pārsniedza 200 un visi interesenti par savu favorītu studentu konkursā varēja nobalsot (arī tiešsaistē).

Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Ģeogrāfijas nodaļas Ģeomorfoloģijas un ģeomātikas katedras docents Aivars Markots, saņemot informāciju par LMB studentu noslēguma darbu konkursu, uzrunāja fakultātes studentus un absolventus. Atsaucās Ģeogrāfijas bakalaura studiju programmas absolvents Gintars Krūmiņš ar savu bakalaura darbu “Latvijas mežu ugunsbīstamības novērtēšanas modeļa izveide”. Gintars sekmīgi startēja konkursā un to vinnēja!

Kā G. Krūmiņš novērtē notikušo? “Par izjūtām: pēc piedalīšanās un uzvaras LMB studentu konkursā varu teikt, ka nevajag bēgt no izaicinājuma. Šāda veida konkursos būtu vairāk jāpiedalās LU ĢZZF studentiem! Kā pierādīja šī gada LMB konkurss, nav nepieciešams pētījums obligāti mērniecības nozarē, lai uzvarētu - var piedalīties jebkurš ģeogrāfs, ģeologs u.c., kuru darbs ir saistīts ar ģeomātiku aktuāla procesa vai problēmas pētīšanā. Ir tikai ieguvumi: vērtīga prezentēšanas pieredze plašai auditorijai, sevis atpazīstamības veicināšana, vērtīgas balvas un pat iespējams potenciāls darba vai sadarbības piedāvājums no citiem nozarē strādājošajiem!”

Studenti, iedrošinājums jums! Sekojiet līdzi šādiem notikumiem - uzdrīksties, piedalies un vinnē!

Vairāk par Latvijas Mērnieku biedrības semināru - informācija var noderēt tiem lasītājiem, kuri interesējas par ģeomātiku.

 

Latvijas Mērnieku biedrība ir profesionāla organizācija Latvijā un apvieno gandrīz 500 biedru – personas, kas savā profesionālajā darbībā ir saistītas ar ģeodēziskiem, zemes kadastrālās uzmērīšanas, zemes ierīcības un kartogrāfiskiem darbiem. Tās galvenie darbības virzieni ir nozares attīstība un popularizēšana, tās tehniskās un zinātniskās attīstības veicināšana, ģeodēzistu un mērnieku profesionālo interešu aizstāvība, speciālistu sertificēšana un izglītības veicināšana. 

 

­

Dalīties