Latvijas Universitātes (LU) Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte (ĢZZF) augustā un septembrī turpina uzņemt jaunos studentus brīvajās budžeta un maksas studiju vietās maģistra līmenī.

Maģistra studiju programma “Ģeogrāfija” piedāvā padziļināti apgūt mūsdienīgas zināšanas un prasmes kādā no ģeogrāfijas zinātnes apakšnozarēm (dabas ģeogrāfija, cilvēka ģeogrāfija, reģionālā un vides ģeogrāfija, lietišķā ģeogrāfija un ģeomātika) vai virzieniem, kā arī iegūt priekštatu par ģeogrāfijas zinātnes kopējām attīstības aktualitātēm un tendencēm.

Maģistra studiju programma “Ģeoloģija” sniedz akadēmisku izglītību ģeoloģijā, nodrošinot mūsdienīgas teorētiskās un metodiskās zināšanas tādās apakšnozarēs, kā kvartārģeoloģija un ģeomorfoloģija, lietišķā ģeoloģija un pamatiežu ģeoloģija. Programma attīsta iemaņas zinātniskās pētniecības darbā, paredzot iespējas piedalīties divu doktorantūras skolu – „Zemes resursi un to ilgtspējīga izmantošana” un „Dzīvnieku daudzveidība un vides kvalitāte” pasākumos, kā arī sekmē darba tirgū nepieciešamo praktisko iemaņu nostiprināšanu, tajā skaitā arī apgūstot lietišķo ģeoloģijas studiju kursu kādā no ģeoloģijas jomā strādājošiem uzņēmumiem vai organizācijām.

Maģistra studiju programma “Telpiskās attīstības plānošana ”  piedāvā atslēgas zināšanas un praktiskas iemaņas integrētās plānošanas jomā, kas nepieciešamas teritoriju attīstības jautājumu izpētei un risināšanai. Tās ietver telpiskās attīstības pārmaiņu vadīšanu vietu, pilsētu un reģionu pilnveidošanai, atbilstoši sabiedrības, dzīvesvides un ekonomiskajām vajadzībām.

Pieteikumi gaidīti no 31. augusta līdz 2. septembrim, aizpildot elektronisku pieteikuma veidlapu un pēc tam noslēdzot studiju līgumu fakultātē - Jelgavas ielā 1.  

Ierodoties noslēgt studiju līgumu, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un iepriekšējo izglītību apliecinošs dokuments ar pielikumiem. Ja kopš diploma ieguves mainīts vārds/uzvārds, nepieciešams dokuments, kas to apliecina (piemēram, laulības apliecība).   

Aicinām iepazīties ar detalizētu informāciju par pieteikšanās kārtību

Dalīties