Cilvēka dzīves procesu norisei ir nepieciešams skābeklis, ko mēs iegūstam ar katru elpas vilcienu. Atkarībā no vides kurā atrodamies, bez nepieciešamā skābekļa, cilvēks var ieelpot arī vielas, kas var kaitēt veselībai. Piesārņots gaiss līdzīgā veidā kaitē arī citām dzīvām būtnēm un augiem.

Transports, apkure, dažādu ķīmisku vielu lietošana atstāj iespaidu uz gaisa kvalitāti, īpaši pilsētās, kur vairāki piesārņojuma objekti var atrasties salīdzinoši nelielā teritorijā. Gaisa kvalitāte mainās arī dažādu dabisku norišu rezultātā, piemēram, šobrīd aktuālo Austrālijas mežu ugunsgrēki arī ir nozīmīgs gaisa piesārņotājs. Kā dažādie piesārņojuma veidi ietekmē cilvēka veselību un procesus dabā apspriedīsim šajā nodarbībā. Par vēl vienu interesantu gaisa kvalitātes aspektu – putekšņu daudzumu gaisā – mūs iepazīstinās aerobioloģe, LU ĢZZF vadošā pētniece Olga Sozinova

Tiekamies 25. janvārī plkst. 11.00 Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē Jelgavas ielā 1, 301. auditorijā, LU Dabas mājā.

Pieteikumu anketu aizpildi tiešsaistē vai sūti pieteikuma anketu uz e-pastu vides.akademija@lu.lv.  

Ja rodas citi jautājumi, zvani: +371 26185632.
Vairāk par par "Vides akadēmiju"

Dalīties