G. Kalvāne Austrumsomijas Universitātes rīkotajā skolā "Effects of Climate Change on Vegetation in Northern Ecosystems"

Katru gadu Eiropas meteoroloģijas kongresā pulcējas vairāk nekā 800 pētnieku, zinātnieku un zinātniskās komunikācijas pārstāvju no visām Eiropas valstīm, kā arī pasaules (šogad kongresā piedalījās 846 dalībnieki no 50 valstīm). Šogad kongress notika Dānijas Tehniskās Universitātes kampusā no 2019. gada 9.līdz 13.septembrim, un bija veltīts Arktiskā klimata un laikapstākļu izpētei, lai uzsvērtu klimata pārmaiņu radītās sekas sensitīvajās teritorijās.

Ģeogrāfijas nodaļas vadošā pētniece Gunta Kalvāne prezentēja pirmos pēcdoktorantūras projekta rezultātus ziņojumā par sausuma ietekmi uz lauksaimniecības kultūraugu attīstību (pieejams: šeit )

Savukārt augustā pēcdoktorante piedalījās divās vasaras skolās: no 2019. gada 12. līdz 23. augustam Austrumsomijas Universitātes rīkotajā skolā Effects of Climate Change on Vegetation in Northern Ecosystems, par klimata pārmaiņu riskiem Ziemeļeiropas ekosistēmās – vasaras skolas ietvaros tika veikti lauka pētījumi mežos, purvos, kā arī eksperimentālajos dārzos, un veikta datu statistiskās analīzes R programmā.

Laika posmā no 25. -29. augustam Utrechtas Universitātē notika 10. pēcdoktorantu vasaras skola Environmental Signaling in Plants, uzsvaru liekot uz augu fizioloģiskajām reakcijām.

Vasaras skolās iegūtā pieredze, kā arī kontakti tiks izmantoti turpmākajā darbā pēcdoktorantūras projektā “Klimata pārmaiņu ietekme uz fitofenoloģiskajām fāzēm un ar to saistītie riski Baltijas reģionā” (1.1.1.2/VIAA/2/18/265).

Dalīties