No 30. maija līdz 1. jūnijam Latvijā pirmo reizi viesosies Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa (Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)) augsta līmeņa pārstāvji, lai palīdzētu Latvijas sabiedrībai labāk izprast klimata pārmaiņu nozīmīgumu un nepieciešamo rīcību. Vizītes ietvaros notiks vairāki pasākumi un tiks uzrunāti gan deputāti, pašvaldības, ministrijas, zinātnieki, nevalstiskā sektora pārstāvji u.c..

IPCC (Klimata pārmaiņu starpvaldību padome), kurā apvienojušies simtiem pētnieku, politiķu, ekonomistu no visas pasaules, mērķis veikt pētījumus un sniegt zināšanas par klimata norisēm pasaulē, akcentējot klimata pārmaiņas, pielāgošanās un adaptācijas mehānismus.
   31. maija programma vairāk pielāgota studējošo interesēm, savukārt 1. jūnijā aicināti nozares eksperti.
Lekcijās būs iespēja iepazīties ar IPCC darbību, pētījumu veikšanas metodoloģiju, kā arī iegūt jaunāko pētījumu rezultātus par klimata pārmaiņām pasaulē, kā arī Latvijā un Baltijā.
Norises vieta un laiks:
   Latvijas Universitātes Dabas māja
     31. maijs plkst. 15.30-18.00, 702. auditorija, PROGRAMMA ,
     1. jūnijs plkst. 10.00-17.00, 107. auditorija, PROGRAMMA . Pasākumu organizē Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, LU sadarbībā ar IPCC vadošajiem speciālistiem. Vairāk par pētnieku vizīti Latvijā. IPCC ir organizācija, kas apvieno visas pasaules (195 valstu) zinātniekus kontekstā ar klimata pārmaiņu jautājumu pētniecību un nodrošina informāciju ANO sarunām, valstu politiku plānošanai utt. Sintezējot visu pasaules zinātnieku atklājumus, IPCC regulāri nāk klajā ar iespējami visobjektīvākajiem secinājumiem par klimata pārmaiņām (vai/cik lielā mērā tās notiek? Kas tās ir izraisījis? Kādas ir/būs sekas? Kas darāms, lai tās novērstu? Kas darāms, lai tām pielāgotos?). Arī Eiropas Savienības un Latvijas klimata politikas ir balstītas uz IPCC secinājumiem.

Dalīties