Nodarbība notiks šī gada 12. maijā no plkst. 12:00 līdz 16:00 Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē (ĢZZF) Dabas mājā, 301. audit., Jelgavas ielā 1, Rīgā (Torņakalnā)!

Kādēļ mums vajadzētu uztraukties par gaisa piesārņojumu? Gaisa piesārņojums nav saistīts tikai ar kaitīgu iedarbību uz cilvēka veselību; tas izraisa ari negatīvas izmaiņas dabā – tiek paskābināts ūdens ezeros un upēs, piesārņota augsne, bojāti augi, tā nodarot kaitējumu dažādām ekosistēmām.

Apskatot dažādus piesārņojuma avotus – gan antropogēnos, gan dabiskas izcelsmes, veidosim izpratni, kā iespējams samazināt gaisa piesārņojumu ilgtermiņā? Kā katrs no mums var rīkoties un mainīt savus paradumus, lai mazinātu gaisa piesārņojumu.

Lai rastu atbildes uz šo un citu jautājumu kopumu, Vides akadēmijā viesosies LU ĢZZF doktorante Liene Šustere. 

„Vides akadēmija” ir jauno vides zinātnieku skola - olimpiāde, kuru organizē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, tajā 10.-12. klašu skolēniem ir iespēja piedalīties vides izglītības nodarbībās, lieliski pavadot laiku, cīnoties par galveno balvu - studēšanu par brīvu LU ĢZZF ģeogrāfijas, ģeoloģijas vai vides zinātnes studiju programmā!

Sīkāku informāciju par „Vides akadēmiju”, norisi un dalību nodarbībās skatīt šeit.

Piedalīties nodarbībā aicināti visi 10.-12. klašu skolēni, kā arī jau esošie studenti, kuriem interesē daba un rūp apkārtējā vide. Nodarbības ir bez maksas!

Dalīties